TOT Nieuwsbrief – 31 mei 2017
Word kunstmatig slimmer en wees voorbereid op de verdwijnende computer, leer Trump begrijpen en waarom de maan van verschijningsvorm verandert, verdiep je in muziekdata en de toekomst van papier, geniet van kunst in de echte en in de virtuele wereld. TOT Nieuwsbrief – 31 mei 2017.
Lees … |
Kunstmatige intelligentie – A list of artificial intelligence tools you can use today — for personal use (1/3) De eerste van drie lijsten met bedrijven en producten op het gebied van kunstmatige intelligentie. Voor nu ga ik eens in Bazillion Beings duiken, waarmee je bijvoorbeeld een muziekje stuurt naar een jarige vriend. Maar mijn hemel, wat een lijst! Je kunt een heel leger aan assistenten samenstellen. In de gaten houden.
|
Innovatie – Mossberg: The Disappearing Computer Als je meer dan 25 jaar lang wekelijks een column over computertechnologie schrijft en dan afscheid neemt heb je wel wat op terug te kijken. Maar Mossberg kijkt ook vooruit: De nieuwste ontwikkeling zal zijn dat techniek (bijna) onzichtbaar wordt.
|
Kunstmatige intelligentie – Google’s AlphaGo beats the world’s best Go player — again Als computers slimmer worden, worden ze ook echt heel snel heel veel slimmer. De tweede Go-master, de 19-jarige Ke Jie, die ten onder ging in de strijd kon niet anders dan zich verbazen over de ontwikkelingen binnen het spel. Maar het mooie is: door het spel van de computer komt Ke Jie zelf ook weer op ideeën. Augmented intelligence, zeg maar.
|
Kunstgeschiedenis – The Post-Dramatic Turn in German Theatre Longread over de geschiedenis van het Duitse theater sinds de milenniumwisseling: de eerste 10 jaar waarin kopstukken als Jelinek en Marthaler als een soort wetenschappers te werk gingen, en de nieuwe generatie die meer diverse artistieke stijlen en technieken inzet om de complexe wereld om ons heen in kaart te brengen.
|
Theater – How theatre can help us understand Donald Trump and Brexit Als goed voorbeeld van die recente Duitse theatergeschiedenis (zie hierboven) geldt Dürrenmatt. Hij wordt in dit artikel aangehaald om aan te tonen dat theater, en met name komedie, kan helpen irrationele politieke keuzes te begrijpen.
|
Techniek – What Self-Driving Cars See De zelfrijdende auto is afhankelijk van Lidar, sensortechnollgie die bijna-infrarood gebruikt om contouren te detecteren. Kijk mee met een auto die door New York rijdt, en lees over de stappen die nog gezet moeten worden voor Lidarsensoren gemeengoed worden (denk aan prijs en formaat).
|
Fotografie – Creating a Conceptual Photo of the Full Moon Getting Swapped In Mooi om te zien altijd hoe een kunstwerk vorm krijgt. Het basisidee is al prachtig: dat er een team zit achter het toe- en afnemen van de maan.
|
Muziek – 17 charts that show the current state of the music industry Och, wat een fijne verzameling data toch weer! Verzamelalbums – wanneer werden die het meest verkocht? In 2014. Hoe staat het met vinyl? In 2007 leek de verkoop dood, maar kijk nu eens!
|
Bezoek … |
31 mei, Utrecht – Press This! – SMC030 ‘Basic&Beyond’ Een huis-aan-huisblad beginnen in de tijd van sociale media. Gekkenwerk, toch? Maar het kan prima, bewijst DUIC in Utrecht. Oprichter Martijn Rademakers is een van de sprekers tijdens de Sociale Media Club op 31 mei.
|
31 mei, Eindhoven – Digital Wednesday – Digital in e-commerce: what’s up & what’s next? Webshops verdringen de fysieke winkels, maar lijken nog verdacht veel op die offline originelen. De toekomst van e-commerce is onderwerp van gesprek bij Digital Wednesday. Maar om vooruit te blikken, kijken de sprekers ook terug naar wat is geweest.
|
Geniet … |
T/m 17 september, Amsterdam – ARTZUID 2017 ArtZuid is er weer! 60 abstracte kunstwerken van naoorloogse kunstenaars op de Apollolaan, Minervalaan en de Zuidas in Amsterdam-Zuid. Ik fiets er met plezier langs op weg naar mijn klanten en neem me voor er op een vrije dag eens goed de tijd voor te nemen.
|
Online – Europeana Photography Europeana verzamelt documenten uit de geschiedenis van Europa en stelt ze online beschikbaar. De fotografiecollectie is enorm en indrukwekkend, maar er is véél meer. Zo zijn er handgeschreven documenten uit de Eerste Wereldoorlog en een plugin voor Chrome die bij elk nieuw tabblad in plaats van een leeg scherm een kunstwerk uit de Europeanacollectie toont.
|