TOT Nieuwsbrief – 15 november 2017
Maak gerust denkfouten, begrijp eindelijk wat Deep Learning is, vind snel de juiste projectmanagementtool, huiver heftig bij Chinese plannen, leer AsiBot beter kennen, dans nog even On the Edge, vertrouw (g)een kunstenaar en praat meer met je bezoekers. TOT Nieuwsbrief – 15 november 2017.
Lees … |
Tech – Conversation as an interface
Praat met je bezoeker, zegt Erwin Blom. Na digital en social is de trend nu conversation. Dus: zet een chatfunctie op je site, gebruik bots, installeer Pop. En verkoop meer kaarten.
|
Test – The Best Project Management Tool For You and Your Team
Ook kunstorganisaties varen wel bij de juiste projectmanagementsoftware, zegt deze Amerikaanse universiteit. Vul de vragenlijst in en binnen vijf minuten heb je antwoord: wat is voor mij de beste tool? Is het zo simpel? Ik geloof er niks van!
|
AI en ML – Want to know how Deep Learning works? Here’s a quick guide for everyone
Wat is Artificial Intelligence (AI) nou precies? En Machine Learning (ML)? Met deze (betrekkelijk) eenvoudige uitleg kun je ook zonder al te veel bèta-kennis meepraten over Deep Learning.
|
Test – Wat had je gedacht?
Iedereen maakt denkfouten. Ja, zelfs jij! Doe de Wat Had Je Gedacht-test van Human. Met vragen waar maar 4 procent van de deelnemers het juiste antwoord op wist te geven. Wie doet het beter?
|
Ondernemerschap – Vier redenen waarom ‘cultureel ondernemerschap’ en subsidie niet samengaan
Hoe komt een kunstenaar aan geld? Tegendraadse mening: harder werken helpt niet. Leun niet op bedrijven maar op mensen, en samenwerken met een bank is een sprookje. Oja: cultuur en ondernemerschap bijten elkaar.
|
Data – Big data meets Big Brother as China moves to rate its citizens
De Chinese regering lanceert in 2020 een Social Credit System. Om de ‘betrouwbaarheid’ en ‘oprechtheid’ van 1,3 miljard Chinezen te beoordelen wordt online gedrag gevolgd: wat koop je waar, wie zijn je vrienden, waar ben je, welke sites bezoek je, betaal je je rekeningen op tijd? Een huiveringwekkende longread.
|
Kaartverkoop – Convious creates ticketing waves at SEA LIFE Scheveningen
Sea Life in Scheveningen ging in zee met softwarebedrijf Convious. Het systeem voorspelt vanuit het gedrag van de websitebezoeker, gecombineerd met o.a. het weer, wat diegene voor een ticket wil betalen. De bezoeker mag een tegenbod doen. Dat vindt de Nederlander leuk.
|
Diversiteit – Why the way race is cast on stage and screen needs to change
Meer diversiteit in het theater, in de film en op tv. Zwarte Othello’s genoeg, maar hoe reageert het publiek op een zwarte acteur die een traditioneel ‘witte’ rol speelt?
|
Bezoek … |
16 en 17 november, Amsterdam – symposium en performance door Maja Smrekar
“Vertrouw me, ik ben kunstenaar”. Intrigerende naam voor een symposium en performance. Speelt kunst een rol in ethische vraagstukken die voortkomen uit nieuwe technologie? Is ethiek een kunstvorm? De Sloveense kunstenares Maja Smrekar onderzoekt de co-evolutie van mens en hond.
|
20 november, Amsterdam – De techniek achter AsiBot, de literaire robot – SPUI25
Kunnen robots literatuur schrijven? Taaltechnoloog Folgert Karsdorp liet bestsellerauteur Ronald Giphart samen met een robot, AsiBot, een verhaal schrijven. Het verhaal achter het experiment en de techniek achter de literaire robot.
|
23 november, Utrecht – The Kick – Ruimtemakers @Nimeto
LABORA is de multifunctionele werkplaats en het kloppende hart van Nimeto, opleiding voor creatieve ruimtemakers. Daar presenteert The Kick vier zelfbewuste, creatieve vakmensen. Laat je inspireren door hun verhalen en werk temidden van gereedschappen, 3D-printers, lasersnijders, plotmachines en freesmachines!
|
Geniet … |
T/m 18 november – Dancing on the Edge – Urgent artistic dialogues with the Middle East
Deze laatste festivalweek is Dancing on the Edge in Utrecht (vandaag en morgen) en Rotterdam. Met o.a. het vorige week al genoemde Cafe Lethe, en in Rotterdam je laatste kans om de sterke dansvoorstelling The Resilience of the Body & Portray te zien.
|
T/m 2 december – Explore Festival – Grenzeloos theater |
24 november, Amsterdam – You Better Move!
In de derde editie van You Better Move brengt choreograaf Fernando Belfiore (BR, 1983) het werk samen van zes jonge performance kunstenaars. Zij uiten hun zorgen rond anders-zijn, seksualiteit en fluïde identiteit. De wereld die deze generatie performers ons toont is persoonlijk, opwindend en sensorisch. Vast het boottochtje naar Amsterdam Noord waard.
|