TOT Nieuwsbrief – 5 juni 2019
Houden of teruggeven? Zelf de verhaallijn bepalen of meegezogen worden? Op China lijken of toch liever niet? Ontwerpen in drie of in vier dimensies? Je haasten of de tijd nemen? Appen via Whatsapp of via Telegram? Deze TOT Nieuws nu lezen of toch maar straks? TOT Nieuwsbrief – 5 juni 2019.
Lees … |
Kunst – Tijd om de koloniale roofkunst terug te geven aan Afrika
In musea in heel Europa wordt kunst tentoongesteld die geroofd werd uit Afrika. In haar Brainwash Talk betoogt schrijver en activist Melat Nigussie dat de tijd is gekomen om die werken terug te geven.
|
Media – Is ‘Interactive Storytelling’ the Future of Media?
Interactieve vertellingen, waar je als kijker zelf op bepaalde punten een keuze moet maken voor de hoofdpersoon, zijn in opkomst. Maar journalist Mike Raab betwijfelt of deze vorm een blijvertje is als het om verhalen vertellen gaat.
|
Inclusie – Why Inclusive Leaders Are Good for Organizations, and How to Become One
Je team kan nog zo divers zijn, je moet als leidinggevende ook zelf aan de bak om inclusie inhoud te geven. Open staan voor feedback op je eigen functioneren, bijvoorbeeld.
|
AI – Nederland is Chineser dan je zou denken
China figureert geregeld in deze nieuwsbrief en meestal niet zo positief. Maxim Februari toont aan dat we in Nederland bepaald niet onderdoen voor onze Grote Broer en dat waakzaamheid ook hier geboden is.
|
Innovatie – Into the fourth dimension: Everyday stuff comes to life
Materialen hebben hoogte, diepte, breedte: ze zijn 3D. Maar je kunt ze ook 4D maken. Dan veranderen ze in de tijd. Denk aan kleding die koeler is in de zomer. 4D-materialen reageren op licht, vocht of temperatuur. Die revolutie in design is nu gaande.
|
Kunst – The Gray Market: Why Generation Z Is More Hype Than Hope for the Dealers Who Need Them Most (and Other Insights)
Moet je als galeriehouder alvast rekening houden met Generatie Z (nu tussen de 7 en 22 jaar)? Nou nee, beargumenteert columnist Tim Schneider. Ze beslissen misschien mee als hun ouders een auto aanschaffen, maar niet als het over de aanschaf van een kunstwerk gaat.
|
Software – Dear Client, Here’s Why That Change Took So Long
Hoe kan het veranderen van één mini-dingetje in software zo veel tijd in beslag nemen? Al Tenhundfeld legt het uit.Misschien moet ik zijn brief laten vertalen, want ook bij Uurwerk Online krijgen we die vraag geregeld.
|
Sociale media – Why WhatsApp Will Never Be Secure
Telegram is een van de concurrenten van Whatsapp. De maker toont aan waarom Whatsapp altijd onveilig zal zijn als privacy je lief is. Dat begint al met het feit dat het een bedrijf in de VS is.
|
Shady Numbers And Bad Business: Inside The Esports Bubble
Als je alle verhalen over salarissen voor e-sporters en kijkersaantallen voor wedstrijden leest, krijg je de indruk dat e-sports the next big thing zijn, maar de kans is groot dat het een bubbel is. Ja, er zit geld in, maar niet half zo veel als ‘men’ ons wil doen geloven.
|
Bezoek … |
6-16 juni, Praag – PQ – Prague Quadrennial
The Prague Quadrennial of Performance Design and Space brengt elke vier jaar het beste op het gebied van decorontwerp en theaterdesign bij elkaar. Uitgebreide programmering met allerlei internationale projecten en activiteiten.
|
6 juni, Amsterdam – Hamid Dabashi – Persian Culture on the Global Scene
De festivalvoorstelling Turan Dokht is een ‘interculturele herschrijving’ van de bekende opera Turandot. In deze lezing gaat de Iraanse professor Hamid Dabashi dieper in op de invloed die de Perzische literatuur, muziek en andere kunstvormen hebben op westerse en Aziatische kunst. Naast de lezing is er live Iraanse muziek.
|
Geniet … |
11 en 12 juni, Amsterdam – Roughhouse (Holland Festival)
Roughhouse is een hypernerveus, dada-achtig stripverhaal. Choreograaf Richard Siegal laat tekst en beweging op elkaar klappen in deze kritische blik op de 21e-eeuwse mediawereld, waarin geweld en waarheid op absurde wijze ambigu zijn geworden. Holland-Festival-tip #1!
|
Uitzicht – 2Doc.nl
Uitzicht is een geanimeerde documentaire over eenzaamheid. Wat betekent het om je eenzaam te voelen, en waarom vinden we het zo moeilijk om erover te praten? Jonge maker Femme ter Haar onderzoekt, bevraagt en verbeeldt het begrip eenzaamheid vanuit uiteenlopende perspectieven.
|
Seizoen 19-20 bij TOT
Met oude bekenden als Akram Khan en 7 Fingers, en nieuwe gezichten als Guy Nader | Maria Campos en Cirque Alfonse, ziet het nieuwe seizoen bij TOT er weer afwisselend en veelbelovend uit!
|