Beleef mee wat ik beleefde in Dublin, besteed voortaan elke maand wat tijd aan zoekmachineoptimalisatie en fleur meteen je site op met wat gratis visuals, wees je bewust van de beperkingen van virtual reality, probeer een nieuw socialemediakanaal, ga de 18e naar Moeder en natuurlijk: eet paaseitjes tot je naam Haas is. De rooie zijn voor mij. TOT Nieuwsbrief – 12 april 2017.
Lees … |
Mijn verslag van het Ticketing Technology Forum, 5 en 6 april 2017 in Dublin: frisse wind door het brein, genoeg ideeën om aan het werk te gaan en het netwerk weer opgepoetst.
|
Oké, oké, ik zou er ook meer aan moeten doen. Dit SEO-plan klinkt haalbaar. Elke maand een uur om te kijken hoe je ervoor staat, elke keer als je iets post een paar minuten om te checken of je goed omspringt met je keywords en elke week tien minuten om bijvoorbeeld oude content op te frissen.
|
Of ik het al geprobeerd heb? Wat denk je zelf? Haal je Google Cardboard van stal, download de VP Viewer en wandel door de zaal. Maak zoiets van jouw locatie en je loopt voorop. Ben benieuwd wie zich als eerste aangesproken voelt. Geef me een seintje als je zo ver bent.
|
Een mooi plaatje zegt meer dan 1.000 woorden. Toch staan veel sites nog vol met afzichtelijke stockfotografie. Hoe krijg je wél beter beeld, zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen? Verrassend hoeveel er weggegeven wordt dat de moeite waard is.
|
De ticketingmarkt in Rusland verandert snel. Katerina Kirillova, van het Moscow Ticketing Forum laat de trends zien. Zoals de beweging naar internationalisering à la de vliegwereld en de groeiende verkoop via sociale media.
|
Als je virtual reality in je museum integreert, hebben je bezoekers nog altijd óf een smartfoon of een speciale headset nodig. Het Jewish Museum liet speciale webpagina’s ontwerpen om min of meer dezelfde ervaring online te hebben. 95.000 mensen die interacteerden met deze pagina’s is het niet minne resultaat.
|
Nog een social network? Ja, maar wel open source en bedrijfsonafhankelijk. Het lijkt op Twitter, maar dan hoe het in de begindagen was. Natuurlijk heb ik als early adaptor meteen een account aangemaakt. In dit artikel legt bedenker Eugen Rochko uit wat er anders en beter is, en lees vooral ook de gids voor beginners (en dat is op dit moment iedereen).
|
Arbeidsrecht – Deliveroo accused of ‘creating vocabulary’ to avoid calling couriers employees Werknemers hebben rechten en zijn duur. Zzp’ers zijn de nieuwe melkkoeien voor grote bedrijven. Deliveroo doet er alles aan om zijn bezorgers als onafhankelijke leveranciers aangemerkt te laten worden. The Guardian publiceerde de checklist voor managers hoe ze over hun mensen moeten spreken. Niet inhuren maar on-boarding bijvoorbeeld. Het lijkt de discussie over de wet DBA wel!
|
Bezoek … |
Tijdens deze meetup verken je de wereld van interne communicatie en corporate social networks. Transformatie, samenwerken, tooling, working out loud en nog veel meer.
Ruud Huigsloot en Peter Staal vertellen over ‘Social@Work’. Entree: een tientje.
|
Kunstenaars en wetenschappers over pop-propaganda en waarheidsbevinding in kunst en massa-media. ‘De waarheid’ lijkt tegenwoordig een achterhaald concept voor kunstenaars. In Faking About Art worden zij en wetenschappers ondervraagd over de gepromote waarheden in massamedia. Hoe gebruiken ze zelf (on)waarheden in hun eigen werk? Waar liggen de overeenkomsten en verschillen? Met onder andere kunstenaars Marijn Ottenhof en Jasper de Beijer. Entree: gratis.
|
Geniet … |
“De wereld staat in brand. We worden omsingeld door problemen. Ze zijn afschrikwekkend ernstig en schreeuwen om een oplossing. Daarom organiseert Circus Treurdier een feestelijke avond om al deze problemen te lijf te gaan. Een avond vol zang, muziek en absurdistisch theater. Circus Treurdier maakt gehakt van je pessimisme, en stuurt je met een glimlach weer naar buiten.” Er is een bar waar je tijdens de avond je zorgen kunt wegdrinken, of met je buren proosten op een zonnige toekomst. De locatie is ook de moeite waard: De Snorfabriek, Tweede Daalsedijk 14A, vlakbij Utrecht CS.
|
De programmeur van de Stadsschouwburg Utrecht zag de voorstelling in Amsterdam en was enthousiast: “Zelden zoiets (fascinerends) gezien, nauwelijks na te vertellen, surrealistisch, een film van David Lynch in het kwadraat. Prachtig belicht en voorzien van een geweldige soundscape, vol verschijningen en verdwijningen, ongelooflijk minutieus gemaakt. Vervreemdend, een droom, nachtmerrie en spookhuis ineen, maar ook liefdevol en ontroerend. Zo virtuoos hoe ‘werkelijkheden’ over elkaar heen schuiven, filmisch en wonderbaarlijk. Ik kan niet anders dan iedereen deze voorstelling van harte aanbevelen.”
|
Nu in FOAM: heerlijk op reis door de USA van rond 1770, aan de hand van William Eggleston, de pionier en meester van de kleurenfotografie.
|
Vernieuwende internationale podiumkunsten Van Baasbank & Vos, opgericht door Jaap van Baasbank en JG Baggerman…
Spraakmakend theaterpodium ITA, voorheen Stadsschouwburg Amsterdam, is van oudsher het belangrijkste theaterpodium van Nederland. Spraakmakende…
Hedendaagse podiumkunst in historische gebouwen Twee prachtig verbouwde en gerestaureerde gebouwen in het centrum van…
Theater ingebed in de lokale cultuur Naast het treinstation van Houten ligt Theater Aan de…
Momumentale evenementenlocaties Stadsherstel Amsterdam heeft tien bijzondere en exclusieve locaties die op incidentele basis worden…