TOT Nieuwsbrief – 13 februari 2019
Zet de klant centraal, maar nee nu echt! Verdeel het geld nou eens eerlijk! Maak je maar niet zo druk over polariserende websites! Laat die data gewoon zien! Kijk toch hoe de wereld veranderd is! Blaas eens het stof van je archief! Maak een fout! Lees deze nieuwsbrief! TOT Nieuwsbrief – 13 februari 2019.
Lees … |
Marketing – In co-creatie met de klant: het belang van klantfocus bij kunstencentrum RICK
Volwassenen willen ‘iets creatiefs’ gaan doen en kiezen pas later tussen beeldhouwen en schilderen. Het is één van de uitkomsten van het marketingonderzoek dat kunstencentrum RICK deed. Voortaan staat de klant écht centraal.
|
Subsidie – Rijk, betaal ook mee aan musea voor moderne kunst
Het is niet uit te leggen waarom het Rijk wel meebetaalt aan het Rijksmuseum en niet aan het Stedelijk Museum, betoogt Melle Daamen. Met discussie onder het stuk.
|
Media – Rechtse bloggers: polarisatie jaagt de kliks aan. Maar de adverteerder weg
Rechtse alternatieve media als GeenStijl, The Post Online en De Dagelijkse Standaard waren aanjager maar werden uiteindelijk slachtoffer van de polariserende werking van online algoritmes. Nu is het zoeken naar inkomsten. Inzichtgevende longread.
|
Kunst – Cally Spooner: between language and body
In het oeuvre van Sally Spooner lopen tekst, performance en film als verschillende fasen in elkaar over. Kristof van Baarle analyseert haar werk – lees hier de Nederlandse versie (pdf) van het essay.
|
Datavisualisatie – How the BBC Visual and Data Journalism team works with graphics in R
De BBC heeft een eigen, gemakkelijker manier ontwikkeld om met ggplot2 (een datavisualistatiepakket) in de programmeertaal R grafieken te maken. En die manier delen ze nu met ons. Fideel.
|
Smart technology – In de stad van de toekomst praten lantaarnpalen mee en burgers niet
Smart Cities lijkt een concept speciaal bedacht voor IT-bedrijven die er onnoemelijk veel meer computers door gaan verkopen. Althans, dat is de indruk die De Correspondent krijgt in Barcelona bij een beurs rond dit thema. Eerste van een tweeluik met volgende keer de alternatieven.
|
Musea – ‘Maintaining’ the Future of Museums
Warmbloedig pleidooi om eindelijk eens werk te maken van het digitaal ontsluiten van museumcollecties. Met plaatjes waar je blij van wordt.
|
Timelapse – Google Earth Engine
In Earth Engine kun je inzoomen op een plaats om aan de hand van haarscherpe satellietfoto’s te zien wat er veranderde tussen 1986 en 2016. Fantastisch voor wetenschappers en onderzoekers, maar ook voor de leek.
|
Bezoek … |
14 februari, Rotterdam – Archive Talk at Speculative Design Archive
V2, het Rotterdamse lab for the unstable media heeft alle documentatie rondom 38 jaar evenementen en tentoonstellingen in een archief verzameld. Arie Altena spreekt over de schatten die hierin te vinden zijn.
|
15 februari, Amsterdam – Basic Orange Academy: kennissessies over online communicatie
Hoe zet je de bezoeker aan tot een transactie, maak je dat hij zich aanmeldt voor een nieuwsbrief of jou gaat volgen op social media? Je leert het in deze interactieve sessie. Je past meteen de opgedane kennis toe op je eigen website.
|
Geniet … |
T/m 17 februari, Den Haag – HIPSTER/MUSLIM: Schilderswijk/Den Haag
Ze zijn fotomodel of kalligraaf, jongerenwerker of fractiemedewerker, museumconservator of marktkoopman. De buitenwereld ziet vooral óf hipster óf moslim. De zes jonge mannen hebben niet alleen hun baard gemeen, maar ook hun thuishaven: de Schilderswijk. Laatste kans!
|
T/m 17 februari, Berlijn – ERROR – The Art of Imperfection
Berlijnse expositie over de kunst van de imperfectie. Imperfectie, fouten, afwijkingen – ze roepen vragen op. Als een kunstenaar die vragen stelt of speelt met die imperfecties wordt het interessant.
|