Verdiep je in gehandicapte makers – ook al is dat lastig, geef niet alle zeggenschap uit handen – ook al krijg je een zak met geld, geniet van door AI gemaakte kunst – ook al is die per definitie anders dan het origineel, denk na over de toekomst – ook al kun je daar niets met zekerheid over zeggen, lees TOT Nieuws – ook al … tja, niks eigenlijk. Lees TOT Nieuws. TOT Nieuwsbrief – 15 december 2021.
Lees … |
Serieus opgezet onderzoek (in 42 landen!) naar inclusie in onze branche. Conclusies: we weten te weinig van gehandicapte makers en professionals en het is ook lastig om aan die kennisachterstand wat te doen. Tijd om in actie te komen.
|
China krijgt niet alleen steeds meer van de fysieke logistiek in Afrika in handen, dat geldt ook voor de digitale snelweg. Om niet alle online macht uit handen te geven zouden Afrikaanse landen als partners met China moeten samenwerken en niet puur als afnemers.
|
In sommige culturen is er niet zoals bij ons een strikt onderscheid tussen maker en publiek. Er is wat voor te zeggen om de dialoog op te zoeken waarin zowel de kunstenaar als de kijker rijker worden van de ervaring, filosofeert Evert Bisschop Boele.
|
AI kan geen kunstwerken opnieuw maken, maar wel suggereren hoe het had kunnen zijn en dat is al mooi genoeg. Goed artikel over de mogelijkheden en onmogelijkheden van AI bij verloren gegane kunst, onder andere aan de hand van de afgesneden stroken van de Nachtwacht die ‘teruggetoverd’ zijn.
|
Drie artikelen over Web3. Ernst-Jan Pfauth is optimistisch, enthousiast zelfs, omdat in zijn ogen met Web3 meer geld naar de makers gaat. (link in kop). Stephen Diel daarentegen zet Web3 weg als marketingtruc om meer crypto’s te verkopen. En als je dan niet kunt kiezen vind je in dit artikel nog héél veel boeiends te lezen over deze materie.
|
Ja, leuk inderdaad om te zien hoeveel minuten je waarnaar geluisterd hebt. Slim ook van Spotify, want iedereen deelt zijn jaar-in-muziek. En tof dat Spotify zijn statistieken met je deelt. Maar intussen … Wat weet Spotify niet van je?
|
De sites van Grote Kerk Alkmaar en Theater de Vest moesten, zonder de Google-ranking kwijt te raken, op één platform ondergebracht worden: Cultureel platform Alkmaar. Deze klantcase beschrijft wat daarbij kwam kijken. CPA is een van onze fijne Uurwerk Onlineklanten.
|
Als je dan toch aan kerstcadeaus doet, steun dan de cultuur. Met deze geveldoektas, bijvoorbeeld. Je moet er wel voor naar de kassa van de Stadsschouwburg Utrecht.
|
Bezoek … |
Gratis write-along voor wie van schrijven houdt: 12 dagen een kleine schrijfopdracht waarvan de uitwerkingen samen een kort verhaal opleveren.
|
Presentaties van Benedict Evans over wat transformatieve ideeën als crypto, Web3 (daar is-ie weer), VR en metaverse voor de toekomst betekenen.
|
Geniet … |
Het leek erop dat Woven State niet opgevoerd ging worden, maar dat gebeurt nu online. Ik kijk in het bijzonder uit naar het stuk One Flat Thing, Reproduced waarmee ik jaren geleden in Europa op tournee was met de Palucca Hochschule uit Dresden.
|
Een voorstelling over de diepste onvolkomenheden van de mens. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen, naar het gelijknamige boek van Richard Yates.
|
Vernieuwende internationale podiumkunsten Van Baasbank & Vos, opgericht door Jaap van Baasbank en JG Baggerman…
Spraakmakend theaterpodium ITA, voorheen Stadsschouwburg Amsterdam, is van oudsher het belangrijkste theaterpodium van Nederland. Spraakmakende…
Hedendaagse podiumkunst in historische gebouwen Twee prachtig verbouwde en gerestaureerde gebouwen in het centrum van…
Theater ingebed in de lokale cultuur Naast het treinstation van Houten ligt Theater Aan de…
Momumentale evenementenlocaties Stadsherstel Amsterdam heeft tien bijzondere en exclusieve locaties die op incidentele basis worden…