Het blijft altijd ingewikkeld, het zal allemaal familie zijn, het mag best idealistisch, het kan vast automatisch, het kan ook met de grote multinationals, het moet voorlopig weer allemaal online, maar dat zijn we wel gewend bij TOT Nieuws. TOT Nieuwsbrief – 16 december 2020.
Lees … |
Het kan niet anders of er bestaat zoiets als de Wet van Behoud van Complexiteit. Maak je iets voor de schermen simpeler, dan wordt het erachter ingewikkelder. Fantastisch, inzichtrijk artikel over waarom het leven niet eenvoudiger kan.
|
Online kunstproject dat een beeld moet scheppen van de mensheid aan het begin van de 21e eeuw. Elke bezoeker transformeert tot avatar en kan zowel op andere bezoekers als op de kunstwerken reageren. Wel je camera en microfoon aan.
|
Een idealistisch bedrijf redt het niet in deze samenleving, is een van vijf misverstanden die entrepeneur Melanie Riebeck voor je op een rijtje zet. Niet waar, net zo min als dat je startkapitaal nodig zou hebben of altijd moet blijven groeien.
|
Nu kunstmatige intelligentie steeds beter in staat is tekst te genereren, zou het in no time zover kunnen zijn dat de meeste online teksten AI-gegeneerd zijn. Nog een gevaar: je zult zelf harder moeten werken om te bewijzen dat wat jij plaatst door een mens geschreven is.
|
Een artikel dat hierbij mooi aansluit is dit, over de misvatting dat alles te automatiseren is. In de prakijk betekent automatisering toch dat er ándere banen komen, niet minder. En nu we toch bezig zijn breng ik ook maar meteen de nieuwe serie No One’s Driving onder je aandacht. Over hoe technologie en systemen zo ingewikkeld zijn geworden dat geen enkel individu ze compleet begrijpt.
|
In ethische dilemma’s trekt altijd wel iets of iemand aan het kortste eind, omdat er een botsing van waarden plaatsvindt. Dat is ook aan de hand bij de CoronaMelder. Daar komt nog bij dat elke technologie ook zélf de wereld verandert. Een weg terug is er niet.
|
Bang zijn livestreams te missen is het nieuwste symptoom van FOMO. Een tool die kijkers helpt ze op tijd te ontdekken – los van het platform waarop ze gestreamd worden – zou dan ook een gat in de markt zijn.
|
Wat een bijzondere samenwerking! Open Street Map , de community die een volwaardige, met Google concurrerende kaartenverzameling heeft gebouwd, wordt breed gesteund door Facebook, Amazon, Apple en Microsoft. Een win-winsituatie?
|
Bezoek … |
15 december verschijnt het reguleringsvoorstel voor online platforms van de Europese Commissie . De regels zouden het internet behoorlijk kunnen veranderen. In deze bespreking worden de nieuwe regels voor het eerst tegen het licht gehouden.
|
Tomo Kihara presenteert TheirTube, een ‘installatie’ waarbij je als klimaatontkenner of complottheorieaanhanger de wereld kunt ervaren. Dit als speelse ontdekkingsreis langs je eigen vooroordelen.
|
Geniet … |
Met een mix van voorstellingen, muziek, films, gesprekken en workshops betrekt Ann Van den Broek haar publiek bij geheugenverlies.
|
Het Nationale Ballet van Engeland zet de schatkamer open. Voor een luttel bedrag kun je je drie dagen vergapen aan een wereldberoemd ballet. Van klassiekers als La Sylphide tot de laatste Sidi Larbi Cherkaoui.
|
Vernieuwende internationale podiumkunsten Van Baasbank & Vos, opgericht door Jaap van Baasbank en JG Baggerman…
Spraakmakend theaterpodium ITA, voorheen Stadsschouwburg Amsterdam, is van oudsher het belangrijkste theaterpodium van Nederland. Spraakmakende…
Hedendaagse podiumkunst in historische gebouwen Twee prachtig verbouwde en gerestaureerde gebouwen in het centrum van…
Theater ingebed in de lokale cultuur Naast het treinstation van Houten ligt Theater Aan de…
Momumentale evenementenlocaties Stadsherstel Amsterdam heeft tien bijzondere en exclusieve locaties die op incidentele basis worden…