TOT Nieuwsbrief – 2 juni 2021
Dit is TOT Nieuws 300. Dat wil zeggen dat ik 2700 artikelen over kunst, techniek en ondernemerschap verzamelde die de moeite waard zijn. Zo’n 700 ideeën speelde ik aan je door om slimmer te worden of om meer plezier uit je werk te halen. En ik gaf je zeker 800 tips voor voorstellingen, streams en tentoonstellingen. Mooi dat je ze nog steeds leest! Tot de volgende TOT Nieuws. Nummer 301. TOT Nieuwsbrief – 2 juni 2021.
Lees … |
Kunst – “Society Gets the Art That It Deserves”: NFTs Are Driving Stunts and Diving Into the Culture Wars
Een paar keer las je in TOT Nieuws over non-fungible tokens (NFT) waarmee digitale kunst gekocht kan worden. NFT’s creëren schaarste in een digitale wereld . Mooi toch? Nou nee, het resultaat is dat kunst verschraalt. Goed kritisch verhaal.
|
Filosofie – The self is not singular but a fluid network of identities
Het is vruchtbaarder om je ‘zelf’ te zien als een netwerk van eigenschappen, labels en achtergronden dan als statisch gegeven, schrijft filosoof Kathleen Wallace. Je bent bovendien een proces, altijd in ontwikkeling.
|
Inclusie – Tales from a Disabled Theatre School Grad
Ongemakkelijk verhaal over hoe een jonge Zwarte, gehandicapte acteur zijn academietijd ervaren heeft. Juist lezen vanwege dat ongemakkelijke. Dat gevoel krijg je trouwens ook van dit verhaal over stille armoede.
|
Filosofie – A philosophical guide on how to manage dangerous art
Dit artikel sluit mooi aan bij de twee hierboven. Kunst spreekt. Maar hoe ga je om met kunst die seksistisch of racistisch is, of waarvan de maker dat was? Door ‘tegen te spreken’ ontkracht je het venijn, demystificeer je de maker of geef je de broodnodige context, zegt filosoof Daisy Dixon.
|
Muziek – Fans make it possible, and we have the data to prove it
Mooi vormgegeven resultaten van Spotify-onderzoek naar fans en hun muziek. De inzichten zijn geschreven vanuit het perspectief van muzikanten die willen doorbreken, maar ook voor anderen boeiend. Wist je dat ze in Zuid-Amerika het vaakst kiezen voor nieuwe muziek?
|
Spelletje – Spending Elon’s Money
Geinig spelletje dat de perverse rijkdom van Elon Musk inzichtelijk maakt.
|
Muziek – Dit zijn de zeven lessen van de livestream in de klassieke muziek
Livestreams van klassieke muziek zijn vaak statisch en niet meer dan een ‘klassieke’ concertregistratie , maar dan zonder publiek. Merlijn Kerkhof deelt zijn inzichten. “Je moet de aandacht vasthouden door te verrassen, inhoudelijk en visueel.” Met voorbeelden van hoe het wél moet.
|
Marketing – Waarom je wél de prijzen van je kunst online moet zetten
Kunstenaar vinden het soms niet chic om te koop te lopen met hun prijzen, maar niet zeggen hoe duur de werken zijn schrikt juist af, net als bij restaurants en modeboetieks. Blog van Eline Levering van Kunst in de Kijker.
|
Bezoek … |
4 juni, online – De kracht van persoonlijke communicatie bij de Ancienne Belgique
Het heet ‘persoonlijke communicatie’, maar het is een webinar over marketing automation die moet zorgen voor meer kliks, meer tickets en meer publiek met minder moeite.
|
8 juni, online – Lezing Film & Kunst – Hoogt on Tour
Kunst inspireert en laat je anders naar dingen kijken, en dat geldt ook voor filmregisseurs die door kunst beïnvloed zijn. Tijdens deze lezing laat filmdocent Drs. Constant Hoogenbosch zien hoe film een nieuwe betekenis kan geven aan kunst.
|
Geniet … |
3 en 4 juni, online – Switch ’21 – NDT
Ieder jaar organiseren de dansers van NDT 1 en NDT 2 Switch: een voorstelling waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. De dansers maken de balletten en hebben zelf de leiding over productie, fondsenwerving, marketing en communicatie.
|
6 juni, online – Rollercoaster
Podcast-event over kunst en educatie in tijden van crisis. Stap in, beleef de emotionele achtbaan en ervaar hoe kunst voor verbinding kan zorgen. Studenten van de Master Kunsteducatie nemen je mee op een interactieve geluidswandeling door Amsterdam Noord.
|