TOT Nieuwsbrief – 20 juni 2018
Beleef een concert alsof je erbij bent, onderzoek de rol van vrouwen in de Iraanse maatschappij, bekijk welke AI musea kunnen inzetten, leef online zonder fysieke beperkingen, investeer in start-ups van vrouwen, wandel langs Amsterdamse kunst, kom in de stemming voor Julidans. TOT Nieuwsbrief – 20 juni 2018.
Lees … |
VR – VR Puts You Backstage, On Stage and at the Game … Without Actually Being There
Het is bijna alsof je er live bij bent: met virtual reality kun je sport of concerten intensief beleven. Op een stoel tussen de andere bezoekers, of juist alsof je helemaal in je eentje zit tussen drie muurtjes. Je mag backstage of krijgt extra materiaal te zien. Er werkelijk bij zijn zal nog wel even het aantrekkelijkst blijven, maar het verschil wordt kleiner.
|
Theater – Acclimatization: Feminist Iranian Theatre Acclimatizes To Diaspora
Analyse van de heropvoering van een Iraans feministisch stuk in Toronto, waar een grote Iraanse (vluchtelingen)gemeenschap is. Wat veranderde (de mate van sluiering) en wat gebleven is (zoals een minimalistisch decor).
|
AI – On artificial intelligence, museums, and spaghetti
Een indeling van AI-mogelijkheden afgezet tegen benodigde investering en relevantie voor musea. Subjectief, maar daarom niet minder de moeite waard. Ariana French nodigt je aan de hand van een vergelijking met een pan spaghetti uit om mee te denken.
|
Internet – Exploring digital identity through avatars
Waar je niet zo aan denkt als bij jou fysiek alles werkt: online kan iedereen rennen, zien, horen. Voor gehandicapten (in dit stuk ability-diverse people) schept dat de mogelijkheid andere kanten aan zichzelf te ontdekken. Bespreking van de documentaire Our Digital Selves: My Avatar is me!
|
Investeren – Why Women-Owned Startups Are a Better Bet
Vrouwen krijgen minder geld los bij investeerders, maar dat is om met Máxima te spreken een Beetje Dom big time. Want onderzoek wijst uit dat vrouwelijke start-ups per geïnvesteerde dollar twee keer meer opbrengen.
|
Musea – How to decolonize a museum
Herkenbaar, de discussie over hoe je als land moet omgaan met je koloniale verleden, en wat dat voor een museum betekent. Wil je ‘dekoloniseren’, zegt de Britse Sarah Jilani, dan moet je om te beginnen deze periode ter discussie stellen en het idee laten varen dat je objectief kunt zijn.
|
AI – The workplace of the future
In het bedrijfsleven is kunstmatige intelligentie definitief doorgebroken. Om medewerkers te volgen én hackers te bestrijden. In 2017 zijn de investeringen hierin verzesentwintigvoudigd ten opzichte van twee jaar daarvoor.
|
Animatie – Deep Video Portraits
Bizar echte video-animaties bestaan er tegenwoordig. Of moet ik het manipulatie noemen? Met behulp van een acteur kan SIGGRAPH willekeurig wie laten bewegen (en spreken) op een manier die griezelig realistisch is. Zeker als je het vergelijkt met wat er tot nu toe mogelijk was. Kijk en huiver.
|
Bezoek … |
26 juni, Leusden – Masterclass data & digital humanities
Een gratis app in ruil voor je persoonlijke gegevens, nieuws en meningen die bij jouw wereldbeeld passen, of de zorgverzekering die de premie aanpast aan de hand van je gedrag. In deze masterclass onderzoek je hoe de maatschappij gevormd wordt door data.
|
27 juni, Eindhoven – Digital Wednesday – Hoe game-design de wereld van marketing verovert
Wat merken moeite kost, gaat games gemakkelijk af: aandacht krijgen van mensen. Goed idee dus om ze te combineren, zou je zeggen. Toch blijkt dat lastig, ook al wordt het volop geprobeerd. Vier sprekers vertellen over deze ontwikkeling.
|
Geniet … |
21-24 juni, Amsterdam – Openingsweekend Public Art Amsterdam
In de zes Amsterdamse stadsdelen zijn routes uitgestippeld langs markante kunstwerken, nieuwe (tijdelijke) kunst, interessante kunstinstellingen, maar ook naar de rafelranden van de stad waar nog veel te ontdekken valt. Je kunt ook een eigen kunstroute samenstellen of start- en eindpunt bepalen. Tot en met september te zien, komend weekend is de opening.
|
2 en 3 juli, Amsterdam – The Sea Within
Lisbeth Gruwez is al vaak te zien geweest tijdens Julidans, veelal met indrukwekkende solo’s die ze voor zichzelf maakte. Nu opent ze het festival met haar eerste groepswerk. Daar moet je bij zijn! Volgende week meer Julidanstips.
|