TOT Nieuwsbrief – 24 juni 2020
Klik urenlang voor bijna niks en leer iets in een paar tellen. Herken gekleurde data en zet vraagtekens bij witte musea. Verbeter online events en ga er vanaf nu aan verdienen. Stream solodans en beleef eindelijk weer een live performance. Als je TOT Nieuws maar helemaal uitleest. TOT Nieuwsbrief – 24 juni 2020.
Lees … |
Mensenwerk – Hoe AI een hele arbeidersklasse onzichtbaar maakte
Hoe intelligent AI ook is, er is altijd mensenwerk nodig om de ‘slimme’ systemen aan de gang te houden. Een leger slechtbetaalde, laaggewaardeerde ghost workers zorgt voor the last mile: taken die AI (nog) niet aankan. Wie zijn die mensen die via platforms als Amazons MTurk geestdodende microtaken uitvoeren? Journalist Jeroen van Bergeijk ging er undercover als ‘clickworker’. Letterlijk voor een paar centen, terwijl hij zich afvroeg: ‘Ben ik aan het werk voor de Russische geheime dienst?’
|
Sociale media – TikTok makes moves into education market
TikTok begint met educatieve content, speciaal gemaakt voor het onder de jeugd zo populaire videoplatform. Met tips om je voor te bereiden op een auditie of uitleg over wiskunde. Kort (15 seconden) en onderhoudend: het moet wel leuk blijven natuurlijk.
|
Data – Gekleurde technologie: slechte buurt of slechte data?
Hoe objectief zijn gegevens? Zodra ze worden gecategoriseerd, is het gedaan met de neutraliteit. De indeling kleurt de uitkomst. Kijk maar eens hoe culturele en politieke waarden de Leefbaarometer beïnvloeden.
|
Diversiteit – Nederlandse kunstmusea: diversiteit is beleid, maar de directeur is altijd wit
Hoe komt het dat de Nederlandse musea volop aan diversiteitsbeleid ‘doen’, maar dat op de sleutelposities bijna alleen witte mensen het voor het zeggen hebben? NRC deed onderzoek en kwam tot pijnlijke conclusies.
|
Accessibility – Access is kindness
(Bijna) iedereen doet nu aan Zoomvergaderingen, Teamsbijeenkomsten en Skypeinterviews. Maar wat als je geen wifi hebt? Geen thuiswerkplek? Een visuele beperking hebt? One size fits all bestaat niet, zegt Lisette Auton. Gebruik je creativiteit om iedereen mee te laten doen.
|
Netwerken – Solving online events
Over online events gesproken: die blijven achter bij echte bijeenkomsten. Er is content, ja, maar geen wandelgangen, geen toevallige persoonlijke ontmoetingen. We hebben daarom nieuwe tools nodig en een andere manier van van denken over netwerken.
|
Game – The British Library Simulator
Loop met je pijltjestoetsen door de British Library en praat met de andere bezoekers. Met een beetje brutaliteit piep je voor in de rij, of sluip je naar de kelder, waar je niet mag komen.
|
Big Tech – Big Tech’s Pandemic Power Grab
Ineens ging alles online: vergaderen, boodschappen bestellen, lessen volgen. Met een enorme rol voor de Big Tech bedrijven. Welke rol spelen Google, Amazon, Facebook en Microsoft precies? Waar houdt idealisme op, waar begint machtsspel en eigenbelang?
|
Bezoek … |
2 juli, online – S+T+ARTS Talk: Cyberspecies Proximity
Kunstenaars Anna Dumitriu en Alex May onderzochten wat het betekent als we onze steden, stoepen en transportmiddelen delen met robotachtige, intelligente wezens. Ze presenteren hun werk in een gratis toegankelijk online event.
|
2 juli, online – Art-Up : Online cultuur verdient beter
Door de coronacrisis ging de cultuursector in razend tempo experimenteren met online presentatievormen. Van popmuziek tot opera en van museum tot moderne dans, alles is ineens online. Maar hoe maak je daar een verdienmodel van? In dit event een aantal inspirerende voorbeelden. Je mag zelf weten wat je betaalt.
|
Geniet … |
25-28 juni, online – CORONA EDITION ONLINE – 24. Internationales Solo-Tanz-Theater Festival
Volg via live stream het 24e Internationale Solodans Theaterfestival 2020 vanuit Stuttgart. Uit de hele wereld komen topdansers en -choreografen; stuk voor stuk dansen ze premières.
|
T/m 27 september, Eindhoven – Yael Davids – A Daily Practice
Kunstenaar Yael Davids toont in de tentoonstelling A Daily Practice een selectie van haar eigen werk – variërend van sculptuur tot performance en installatie – gecombineerd met kunst van onder anderen Hilma af Klint, Lee Lozano, Adrian Piper en Nasreen Mohamedi. Let op: koop vooraf online een kaartje en reserveer een tijd.
|