Is het goed om de beste gevonden te worden? Is het goed om te podcasten? Is het goed om toneel te vertonen op Instagram? Is het goed om de waarde van cultuur bedrijfsmatig te beschouwen? Is het goed altijd maar met bots te converseren of te vertrouwen op computervertalingen? Is het goed om over jezelf na te denken? Geeft deze nieuwsbrief eenduidige antwoorden op deze vragen? Nee. En toch is het goed om ‘m te lezen! TOT Nieuwsbrief – 28 november 2018.
Lees … |
Mooi verhaal (en interessant tegen-intuïtief resultaat) over wat er gebeurt als je als beste uit de bus komt. Spoiler alert: dat is niet altijd een onverdeeld genoegen.
|
Ter inspiratie: een overzicht van podcasts door culturele instellingen, waaronder TivoliVredenburg, Stedelijk Museum en Nationale Opera en Ballet.
|
Hampstead Theatre streamt vanaf deze vrijdag als eerste theatergezelschap een stuk op Instagram. Het is 72 uur lang te zien. Benieuwd of en hoe dat werkt.
|
Ondernemen – “Met een goed beeld van je maatschappelijke waarde maak je betere keuzes”
Boeiend verslag van Stichting Cultuur+Ondernemen over een bijeenkomst met Edwin van Huis, algemeen directeur van Naturalis. Een T-rex was het begin van de wonderbaarlijke wederopstanding van het museum.
|
Hoe word je minder afhankelijk van subsidies? Het antwoord is cultureel business development: je moet je bewust zijn van de waarde die je project tot stand brengt en die vervolgens benutten.
|
De nieuwe copyrightwetgeving van Europa zou wel eens kunnen betekenen dat we straks geen YouTube meer hebben. Volgens YouTubebaas Susan Wojcicki is die wetgeving namelijk niet te doen.
|
Een intelligente chatbot helpt al mensen met depressies. En dat is nog maar het begin. In alle aspecten van de economie, het onderwijs en in welzijn gaat de ’conversational agent’ een rol spelen. Of dat altijd goed is?
|
Computers kunnen veel, maar ook nog heel veel niet. Ze vinden het moeilijk de context mee te nemen bij het geven van betekenis. En ook dat kan desastreuze consequenties hebben.
|
Bezoek … |
Cultuurmarketing organiseert samen met Thirty Shots een inspiratiemiddag influencer marketing, speciaal voor culturele organisaties. Helaas al wel volgeboekt – dus ik hoop dat je een ticket hebt kunnen scoren.
|
Popmuziek is de soundtrack bij belangrijke momenten in ons leven. Die rol zou nooit zo groot zijn geweest zonder radiogolven, lasertechnieken, bits, microprocessors en kunstmatige intelligentie. Programma over wetenschap en technologie onder leiding van Matthijs van Nieuwkerk
|
Geniet … |
Beeldend kunstenaar en sleutelfiguur in de elektronische muziek Ryoji Ikeda staat bekend om zijn overweldigende live acts en geestverruimend audiovisueel werk. Speciaal voor Eye stelt Ikeda een spectaculaire presentatie samen, die je onderdompelt in beeld en geluid. Laatste kans!
|
T/m 12 december, tournee – Chunky Move – Complexity of Belonging
Complexity of Belonging volgt het leven van negen mensen en hun worsteling met de vraag: waar hoor ik bij en hoe hoor ik erbij? De voorstelling zit vol zwarte humor en is een verkenning van onze eigen identiteit in het tijdperk van sociale media. TOT doet de technische productie, ik ben erbij vanavond in Rotterdam, zie ik je daar?
|
Vernieuwende internationale podiumkunsten Van Baasbank & Vos, opgericht door Jaap van Baasbank en JG Baggerman…
Spraakmakend theaterpodium ITA, voorheen Stadsschouwburg Amsterdam, is van oudsher het belangrijkste theaterpodium van Nederland. Spraakmakende…
Hedendaagse podiumkunst in historische gebouwen Twee prachtig verbouwde en gerestaureerde gebouwen in het centrum van…
Theater ingebed in de lokale cultuur Naast het treinstation van Houten ligt Theater Aan de…
Momumentale evenementenlocaties Stadsherstel Amsterdam heeft tien bijzondere en exclusieve locaties die op incidentele basis worden…