Hoe werk je lekkerder, hoe word je nog onsterfelijker, hoe hou je helemaal op met werken, hoe overleeft een Chinese traditie in de VS, hoe gaat het met de digitale muziek, hoe win je 20 duizend euro, hoe zat het ook weer met de punkbeweging? Lees de antwoorden hieronder. TOT Nieuwsbrief – 31 januari 2018.
Lees … |
Volgens professor Paul Boselie, auteur van het internationale handboek ‘Strategic Human Resource Management’, moeten werknemers assertiever en actiever worden en werkgevers socialer. Anders wil straks helemaal niemand meer werken in de theatersector.
|
In China is het Chinese schaduwtheater bijna verdwenen, maar in de Verenigde Staten leeft de traditie voort. Nadat sinoloog Berthold Laufer het poppenspel begin 20e eeuw naar de VS bracht, zorgden drie vrouwen ervoor dat de rijke Chinese volkskunst kon overleven.
|
Kinderboeken bevatten veel (verborgen) levenslessen die onlosmakelijk verbonden zijn aan de cultuur van het land waar ze verschijnen. Wetenschappers laten zien hoe Chinese kinderboeken het doorzettingsvermogen van de lezertjes stimuleren, terwijl in het westen de nadruk ligt op persoonlijk geluk.
|
Hard werken, druk, druk, druk. Werk geeft zin aan het bestaan. Is dat zo? Langzaamaan begint zich iets af te tekenen wat je een anti-werkbeweging zou kunnen noemen. Robotisering vraagt om een andere kijk op werk, de roep om een basisinkomen voor iedereen wordt luider. Zijn we op weg naar een wereld zonder banen?
|
Hoe onsterfelijk kun je worden als artiest? Nog voordat hij aan zijn afscheidstournee van 300 optredens begint, is Elton John al bezig zijn carrière als podiumartiest tot in het oneindige te verlengen. Elk aspect van zijn optredens wordt vastgelegd, inclusief bewegingen, spraak en gedrag, zodat de virtuele optredens straks authentiek blijven aanvoelen.
|
Collega Dee Ishani deelt regelmatig op Medium wat ze heeft gelezen en wat ze daarvan vindt. Deze keer heeft ze vier interessante links verzameld over prijsstrategieën bij musea.
|
Er bestaan vele verschillen tussen de Chinese en westerse culturen. Stripkunstenares Tiny Eyes legt ze vast in geestige cartoons over communicatieverschillen tussen China en westerse landen.
|
Muziek – Why Digital Music is Booming
Het gaat goed met de digitale muziek – en dat ligt niet alleen aan streamingdiensten, schrijft Seth Schachner in de Huffington Post. Waar logt dat aan? Onder meer aan de opkomst van Social Music en Influencers, maar ook aan de onafhankelijkheid van artiesten, die de grote labels niet meer nodig hebben voor distributie.
|
Bezoek … |
20.000 euro is er voor de winnaar van de STARTS Prize 2018. Voor deze internationale prijs worden de meest baanbrekende samenwerkingsvormen en resultaten geselecteerd op het gebied van creativiteit en innovatie, op het snijvlak van technologie en kunst. De inschrijving is geopend, de deadline is 2 maart.
|
Een expositie, symposia, gesprekken, tec-music, party’s en nog meer. TEC ART – FUTURE FLASH 200 staat in het teken van kunst, muziek en creatieve technologie. Te vinden in Rotterdam bij V2_, Worm en de openbare ruimte rond Witte de Withstraat/Boomgaardstraat.
|
Twaalf prachtige verhalen van maximaal 7 minuten: de 30e editie van de PechaKucha Night in Het Huis Utrecht schotelen de sprekers je hoogte- en dieptepunten voor om nooit meer te vergeten. Snel als een wervelwind.
|
Geniet … |
Etienne Saglio betreedt in ‘Les Limbes’ een universum dat niemand van ons kent. Hij overschrijdt de grens van leven en dood op een wonderbaarlijke wijze die geen angst inboezemt. Zonder woorden, met wonderschone beelden neemt hij ons mee op een tocht aan gene zijde. TOT verzorgt op verzoek van de theaters de technische productie.
|
Punk, dans en kunst. Ruim dertig jaar na de provocerende cultklassieker Hail the New Puritan van videokunstenaar Charles Atlas en sterdanser/choreograaf Michael Clark staat deze dynamische driehoek weer in de schijnwerper. Gastcurator en choreograaf Karin Post stelt exclusief voor SCHUNCK* én schrit_tmacher festival een eigentijdse collage van beweging, beeld en geluid samen, die de invloed van de punk-subcultuur en haar ‘angry movements’ traceert in de dans en beeldende kunst.
|
Vernieuwende internationale podiumkunsten Van Baasbank & Vos, opgericht door Jaap van Baasbank en JG Baggerman…
Spraakmakend theaterpodium ITA, voorheen Stadsschouwburg Amsterdam, is van oudsher het belangrijkste theaterpodium van Nederland. Spraakmakende…
Hedendaagse podiumkunst in historische gebouwen Twee prachtig verbouwde en gerestaureerde gebouwen in het centrum van…
Theater ingebed in de lokale cultuur Naast het treinstation van Houten ligt Theater Aan de…
Momumentale evenementenlocaties Stadsherstel Amsterdam heeft tien bijzondere en exclusieve locaties die op incidentele basis worden…