TOT Nieuwsbrief – 4 november 2020
Laat de theaters weer vol stromen, vul mijn mailbox met artikelen, geniet van een wereld uit tekeningen, bereid je voor op wat je niet weet, programmeer zonder verstand te hebben van programmeren en luister naar de achterkant van theatermaken, zodra je deze TOT Nieuws uit hebt. TOT Nieuwsbrief – 4 november 2020.
Lees … |
Theater – Wat ik mis nu de zalen leeg zijn: de kans om verkeerd begrepen te worden
Ontroerend mooi essay van Micha Wertheim (ook te beluisteren) over wat hij mist nu de zalen leeg zijn. En wat wij net als hij moeten ontberen.
|
Nieuws – The Syllabus
The Syllabus stuurt je op basis van je voorkeuren wekelijks een automatisch gegenereerde nieuwsbrief met artikelen en podcasts. De basis daarvoor is dan weer een voorraad die wel door menselijke curatoren is verzameld. Ik heb me ingeschreven, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik nog geen editie ontvangen heb. Ben wel benieuwd.
|
Game – All the Beautiful Art in This Video Game Was Hand-Drawn By One Person
Een game volledig met de hand tekenen en dan inscannen: een Sisyphus-klus waarvan je je geen voorstelling kunt maken. Een enkele boom: acht uur werk. Interview met kunstenaar John Evelyn, die ook de muziek componeerde.
|
Bedrijfsvoering – Making sense of the shifting normal: how might cultural organizations use this period to reflect and build a combined physical and digital strategy
Het is slim om je voor te bereiden op het onverwachte, hoe paradoxaal dat ook klinkt. Artikel van strateeg Lauren Vargas over hoe je als instelling na kunt denken over de stabiliteit van je bedrijfsmodel.
|
Wiskunde – Tenacity, the Art of Integration, and the Key to a Flexible Mind: Wisdom from the Life of Mary Somerville, for Whom the Word “Scientist” Was Coined
Mooie, korte biografie over wiskundige Mary Somerville (1780-1872) die tegen de tijdgeest in op haar 64ste debuteerde met een verhandeling over de magnetische eigenschappen van violet licht.
|
Design – 7 redenen waarom de toekomst fantastisch is én 3 die je laten twijfelen
In het kader van de Dutch Design Week ontwikkelde de VPRO een aantal programma’s met als thema ‘The New Intimacy’ . Daarin wordt ook de visie van ontwerpers belicht op de toekomst. Zoals in dit artikel met videovoorbeelden van hoe de toekomst eruit zou kunnen zien.
|
Programmeren – The Building Blocks of Tech
Jonge mensen zitten meer op Roblox dan op Netflix, YouTube en Facebook bij elkaar. En ik had er nog nooit van gehoord! Roblox is een platform waarop je games kunt ontwerpen. Een soort lego voor programmeurs, dus. Lo en no tech tools als Roblox zijn hot.
|
Bedrijfsvoering – How Apple Is Organized for Innovation
Een organisatiestructuur die gebouwd is rond producten is minder effectief dan een die om specialisaties draait. Dat is al jaren het uitgangspunt van Apple, hoe groot het bedrijf inmiddels ook is. Zodat de iPhone niet met de iPad concurreert.
|
Bezoek … |
9 en 10 november, online – Brave New World
Jaarlijkse conferentie over de toekomst van de techniek en de mogelijke impact daarvan op bedrijfsleven, politiek en het dagelijks leven.
|
10 en 17 november, online – Workshop Aan de slag met het AVG-stappenplan – DEN
Veel organisaties hebben de afgelopen tijd extra software en nieuwe systemen aangeschaft om werken op afstand mogelijk te maken. Die moeten natuurlijk wel ook voldoen aan de AVG. DEN geeft een workshop om dat voor elkaar te krijgen.
|
Geniet … |
6 november, online – wie heeft mijn vader vermoord
Ivo van Hove bewerkte Wie heeft mijn vader vermoord van Édouard Louis tot monoloog, speciaal voor Hans Kesting. Tweede in de serie ITALive.
|
T/m 15 november, Utrecht – Schweigman&
In de theatrale lichtinstallatie Spectrum van Schweigman& word je overrompeld door kleur, van rood naar blauw. Samen met vormgever Cocky Eek, lichtkunstenaar Matthijs Munnik en componist Yannis Kyriakides heeft Boukje Schweigman, een totaalervaring ontworpen waar geen performers aan te pas komen.
|
Online – NIEUW: PODCAST DE THEATERBEPRATER
Een nieuwe podcast over theater maken: De Theaterbeprater. Acteur Sander Plukaard gaat in gesprek met acteurs, regisseurs, dramaturgen, scenografen, muzikanten, recensenten en nieuw talent.
|