Podiumkunsten

Urenregistratie

Urenbriefjes

Urenbriefjes zijn er in alle soorten en maten. Een lijstje per dag waarop alle medewerkers hun werktijden noteren. De mail van een freelancer als voorbode van de factuur. Voor vast personeel per persoon een invullijstje per week. Meestal nog gewoon met ’t handje, om op weg naar buiten direct een eindtijd in te kunnen vullen. En aan het eind van de week gaat de stapel papier naar de leidinggevende voor een paraaf. En dan naar de personeelsmedewerker die de saldi bijhoudt. Urenregistratie 1.0.

Urenregistratie automatiseren

Uren invullen

Papier werkt, maar is wel een beetje bureaucratisch. En milieuonvriendelijk. Excel kan ook, maar heeft als nadeel dat elke medewerker aan het einde van de dienst achter de computer moet kruipen. Of dat vergeet, en aan het einde van de week een gokje doet naar de tijden.

Prikklok

Wat grotere organisaties kiezen daarom voor een geautomatiseerd urenregistratiesysteem met aanmeldkastjes aan de muur, oneerbiedig ook wel ‘prikklok’ genoemd. Maar of zoiets bij jouw bedrijf past is natuurlijk de vraag. In sommige bedrijven vinden de medewerkers de prikklok reuze handig en vragen er zich verder niets bij af. Terwijl in andere organisaties de privacydiscussie met de ondernemingsraad hoog oploopt. TOT adviseert je met plezier over de beste oplossing voor urenregistratie in je organisatie.

Lees verder over wat je kunt verwachten van een urenregistratieprogramma.